Tudnivalók

A járművezetők vezetési- és pihenő idejét Az Európai Parlament és a Tanács 561/2006/EK rendelete, valamint az AETR egyezmény szabályozza. Az autóbuszok digitális menetíró készülékkel felszereltek, melyek rögzítik a járművezető és a jármű tevékenységeit.

Járművezetőkre vonatkozó főbb szabályok:
  • vezetési idő maximum 9 óra /nap (hetente kettő alkalommal 10 órára növelhető)
  • munkaidő maximum 13 óra/nap, napi pihenőidő minimum 11 óra/nap (hetente három alkalommal 15 órára növelhető a munkaidő és ezzel együtt 9 órára csökkenthető a napi pihenőidő)
  • a napi pihenőidő kettő részre osztható, melynek első része szünet nélkül legalább 3 óra, második része pedig szünet nélkül legalább 9 óra
  • folyamatosan maximum 4,5 órát vezethet. A 4,5 óra után (vagy még közben) 45 perc megszakítást, vagyis pihenőt kell tartani (mely felbontható először egy minimum 15 perces, majd egy minimum 30 perces megszakításra). A 45 perc megszakítás után újra maximum 4,5 óra vezetés engedélyezett
  • Amennyiben a fuvarfeladat a fenti szabályok betartását nem teszik lehetővé, akkor kettő járművezető részvétele szükséges (kettő járművezető munkaideje 21 óra, napi pihenőidejük pedig 9 óra. Ketten együtt maximum 20 órát tölthetnek vezetéssel.)

Az autóbuszaink megengedett sebessége lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 70 km/h, autópályán 100 km/h.

Abban az esetben, ha az autóbuszban az utasok által okozott kár keletkezik, a javítás, illetve takarítás költségéért a Megrendelő teljes körű felelősséggel tartozik.

Amennyiben további kérdése van, keressen Bennünket az alábbi elérhetőségek egyikén.